اطلاعات پروژه

تابلوهای کنترل و پروسس

مشخصات فنی محصول:

کنترل 

توضیحات محصول

واژه PLC مخفف عبارت Programmable Logic Controller است که در زبان فارسی آن را به عنوان کنترل‌گر منطقی برنامه‌پذیر می‌شناسیم. تابلوهای مجهز به پی ال سی را با عنوان تابلو برق اتوماسیون می‌شناسند. این کنترل‌گرها قابل برنامه‌ریزی هستند و می‌توانند برای اهداف مخصوص در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گیرند.

از سوی دیگر می‌توان گفت که این plc ها، یک کامپیوتر کوچک هستند که از آن‌ها در محیط‌های صنعتی به خصوص برای کنترل فرآیندها استفاده می‌شود. در صورتی که این قطعات بر روی تابلوهای برق استفاده شوند، به آن تابلو برقPLC می‌گوییم. وجود این قطعات باعث می‌شود تا تابلوهای برق بتوانند هرچه بهتر و هوشمندتر دستورات قطع کردن، کنترل کردن و یا نظارت بر روی سیستم‌های مختلف را اجرا کنند. قطعات PLC دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت، ارتعاشات و سروصدا دارند و می‌توانند به خوبی با سایر ماژول‌های دیگر ارتباط برقرار کنند. از سوی دیگر برنامه نویسی این قطعات بسیار آسان است که کار با آن‌ها را آسان‌تر می‌کند.

تابلو کنترل وظیفه جمع آوری و پردازش داده را به عهده دارد. نتیجه فرایند پردازش این داده‌ها می‌تواند به صورت آنالوگ یا دیجیتال باشد و برای کنترل خطوط تولید و یا مونتاژ واحد‌های صنعتی استفاده شود. امروزه تابلو‌های کنترل با استفاده از اتوماسیون جایگزین تابلو‌های رله‌ای شده‌اند که به دلیل محدودیت کارکرد و سیم کشی زیاد استفاده‌ای ندارند.

اجزا تابلو کنترل

اجزای به کار رفته در مدار قدرت یک تابلو کنترل به شرح زیر می‌باشد.

 این کلید‌ها محافظت در برابر اتصال کوتاه و یا اضافه بار را انجام می‌دهند و بنا بر سطح ولتاژ تابلو می‌توانند کلید مینیاتوری، کلید اتوماتیک کمپکت و یا نوع دیگری از بریکر‌ها باشند.

 در سطوح بالای جریان جهت اتصال PLC و HMI به مدار از ترانس جریان استفاده می‌کنیم تا تجهیزات بتوانند بدون آسیب و در سطح جریان نامی خود در مدار کار کنند.

 برای رسیدن به سطح ولتاژ مناسب برای نصب PLC و HMI در سطح ولتاژ نامی استفاده می‌شود.

کنتاکتور‌ها جزئی‌جدایی ناپذیر از انواع تابلو برق‌ها هستند که برای قطع و وصل مدار قدرت و روشن کردن موتورها به کار می‌روند.

برای محدود سازی جریان راه انداز موتور و راه‌اندازی نرم آن از سافت استارتر استفاده می‌شود.

این بلوک‌ها از نوع آلومینیوم ماشین کاری شده هستند و دارای دو ترمینال در ورودی و چندین ترمینال در خروجی هستند که جهت توزیع توان در مقادیر کوچک‌تر به دیگر نقاط تابلو کنترل استفاده می‌شوند.

 سکسیونر‌ها می‌توانند به طور کلی عملیات ایزولاسیون را در هنگام تعمیرات انجام داده (هنگامی که مدار تحت بار نیست.) و یا می‌توانند به عنوان کلید فیوز در مدار قرار بگیرند.

حال به تجهیزات به کار رفته در مدار فرمان تابلو کنترل میپردازیم.

  • کلید مینیاتوی: در مدار فرمان همیشه برای حفاظت اجزای مدار فرمان به خصوص PLC ها و کامپیوتر‌های صنعتی گران از کلید‌های مینیاتوری تکفاز استفاده می‌شود.
  • MCR :MRC ها نوعی رله مرکزی هستند که با اتصال به یک کلید امرجنسی می‌توانند در مواقع اضطراری برق تابلو را قطع کرده و مدار را خارج کنند.
  • سوئیچ اترنت: برای ارتباط درون شبکه‌ای بین تجهیزاتی مانند PLC و HMI استفاده می‌شوند.
  • PLC: همانطور که پیش‌تر ذکر شد PLC ها نوعی از کامپیوتر‌های صنعتی هستند که تقریبا کنترل تمام اجزا از جمله موتور‌ها را به عهده دارند.
  • HMI: یک نوع نمایشگر گرافیکی می‌باشد که توسط اپراتور جهت انجام عملیات یا پیکره‌بندی سیستم استفاده می‌شود.
  • ماژول Input/output (IO): جهت اتصال PLC به دستگاه‌های کنترل شونده در تابلو کنترل استفاده می‌شود.
  • شستی: شستی‌ها و یا پوش باتن‌ها جهت شروع کردن یا به پایان رساندن یک عملیت توسط اپراتور در مدار فرمان تابلو کنترل قرار می‌گیرند.